Григор Димитров победи Франсиско Черундоло със 6:3, 7:5 в мач от осминафиналната фаза на

...
Григор Димитров победи Франсиско Черундоло със 6:3, 7:5 в мач от осминафиналната фаза на
Коментари Харесай

Гришо се справи с аржентинец и си осигури мач с Алкарас

Григор Димитров победи Франсиско Черундоло със 6:3, 7:5 в мач от осминафиналната фаза на шампионата на тревна настилка в Лондон. Българинът бе по-добрият състезател и справедливо завоюва. Той бе продънен единствено един път в срещата и съумя да осъществя цели 9 аса на фона на единствено две двойни неточности. Гришо завоюва 35 от 44 точки на собствен първи сервис, като единствено в средата на втория сет позволи лек спад в играта си, само че съумя бързо да се съвземе. На четвъртфиналната фаза в шампионата ще се изправи против първия подложен в схемата Карлос Алкарас.

Григор сервираше в първия гейм и не срещна никакви компликации, като съумя да вкара четири първи сервиса и да завоюва подаването си на 0. Черундоло имаше проблеми в своя сервис гейм, като се стигна до 40:40, само че аржентинецът резервира хладнокръвие и с превъзходна къса съумя да изравни.

Гришо не бе убеден в себе си и позволи няколко неточности, като се стигна до 0:30. Българинът впечатли с доста мъчно отиграване наоколо до мрежата, с цел да направи 30:30. Началният удар на Григор свърши останалата работа, с цел да затвори гейма на 30.

Черундоло позволи една непредизвикана неточност, само че все пак съумя да спемели подаването си на 15. Григор още веднъж бе усложнен на собствен сервис и се стигна до 30:30, само че още веднъж с помощта на началния си удар съумя да затвори частта.

Григор като че ли можеше да направи повече в този гейм, само че позволи неточности на ретур, като не бе задоволително концентриран и резултатът стана 3:3. Отново се стигна до 30:30, преди Гришо да осъществя страховит ас. Последва дълго разиграване, извоювано от българина със страховит бекхенд слайс, който се трансформира и в уинър.

Димитров притисна своя противник и съумя да го накара да рискува повече, като зачестиха грешките на аржентинеца и резултатът стана 15:40, което даде първи точки за пробив на българина. Гришо бе свръхестествен, като осъществя страховит уинър по правата, с цел да пробие.

Григор остана съсредоточен и стартира да сервира ужасно, като не се стигна до разиграване в нито една точка и геймът бе затворен на 0, като българинът завоюва първия сет.

Черундоло стартира добре втория сет, като позволи една неточност, само че съумя да се оправи със обстановката и завоюва гейма на 15. Гришо стартира добре, като сервисът му донесе бързи точки, а при 30:0 Григор даде точката на съперника. След това позволи груба неправилност и се стигна до 30:30. Стигна се до нова неточност на Гришо от форхенд, което докара до точка за пробив. Българинът реагира отлично с ас. Няколко пъти имаше преимущество за българина, като от третия път той съумя да завоюва подаването си.

Аржентинецът бе нерешителен след изпуснатия късмет през миналия гейм, като се стигна до 15:40. Гришо рискува, само че пропусна с малко. Черундоло вкара превъзходен първи сервис, с който отрази и втория брейк бол. Аржентинецът нападна от форхенд, само че ударът му срещна мрежата и още веднъж се появи точка за пробив пред Григор. Българинът бе извънредно толерантен с бекхенд слайс, а най-после приключи елегантно с бекхенд уинър по диагонала.

Григор Димитров бързо поведе с 30:0, с помощта на началния си удар, само че по-късно не бе задоволително акуратен, а Черундоло нападна и се стигна до 30:30. Гришо още веднъж сподели непоклатимост, когато е напрегнат и вкара един от най-хубавите си сечени сервиси. Последва двойна неточност на българина, която бе първа в мача. Стигна се до дълго разигриване, което Димитров завоюва, като сподели резистентност. Началният удар на Гришо още веднъж влезе в деяние, с цел да затвърди пробива.

В идващия гейм Черундоло още веднъж бе обезверен и се стигна до 15:40, само че тъкмо тогава аржентинецът сподели най-хубавия си тенис и съумя да отрази двата брейк бола с невероятни уинъри. В последна сметка Григор можеше повече да направи в тази част, само че тя отиде на сметката на Серундоло.

Димитров загуби своята конфигурация в играта и позволи голям брой неточности, като резултатът бе 15:40. След това той позволи непредизвикана неточност от форхенд и бе продънен. Серундоло бе очевидно въодушевен и бързо съумя да завоюва сервис гейма си, с цел да затвъри пробива и да поведе в резултата. 

Гришо стартира с двойна неточност. След това завоюва идващите две точки, само че Черундоло пласира чудене форхенд уинър, с цел да направи резултата 30:30. Григор се концентрира и осъществя превъзходен ас. Последва и брилянтен бекхенд уинър по правата, който смая всички и геймът завърши.

При сервиса на Черундоло се стигна до 15:30, само че аржентинецът съумя да реагира, като пласира няколко чудесни начални удара, с цел да затвори подаването си и да завоюва гейма. Григор бе постоянен и съумя да допусне единствено една неточност, като не се стигна до някаква изненада и българинът взе гейма си на 15.

Серундоло стартира с двойна неточност, а по-късно пропусна от главната линия и резултатът стана 0:30. Гришо бе превъзходен, като нападна мощно и осъществя форхенд уинър по диагонала, достигайки до три точки за пробив. Аржентинецът съумя да избави първия брейк бол с началния си удар, а по-късно Григор позволи и непредвидена неточност от главната линия. Серундоло игра сервис мрежа, само че пропусна и Димитров проби.

Гришо загуби първата точка, само че по-късно осъществя ас. Българинът бе акуратен и бързо съумя да стигне до 40:15. Българинът осъществя мачбола с прелестен сервис и уинър наоколо до мрежата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР